Patříte mezi milovníky dobrého jídla a pití? Toužíte po vlastní restauraci nebo malé rodinné pizzerii? Máte vyhlídnuté perfektní prostory k pronájmu na frekventovaném místě? Ale jediné, čeho se bojíte, jsou vysoké pořizovací náklady gastronomického vybavení a zázemí? Poradíme vám, jak levně, ale přitom kvalitně vybavit rychlé občerstvení i restauraci.

Co v restauraci nesmí chybět?

Pokud jste se rozhodli, že se pustíte do gastronomie a nemáte žádné povědomí o tom, jak to uvnitř takového zařízení chodí, je nejlepší zařizování kuchyně i baru konzultovat se zkušeným kuchařem či barmanem. Jen lidé, kteří tuto práci dělali, vám jsou schopni poskytnout věrohodné informace o tom, co ve vaší restauraci nesmí chybět. Tak například jste se rozhodli pro pizzerii. Zdánlivě jednoduchý pokrm (pizza) vám může pěkně zavařit, pokud se budete pouštět do výstavby kamenné pece. I když na reklamních plakátech kamenná pec vypadá lákavě a zní to dobře, pro začátek je to zbytečně vysoká investice. Skvělou a křupavou pizzu upečete i v elektrické peci. Tuto pec na pizzu navíc můžete výhodně pořídit v gastro bazaru.

Restaurace

Bazarové vs. nové gastro vybavení

Restaurace se dá otevřít s minimálními náklady, a přeci nemusíte šetřit na důležitých věcech. Co to znamená? Pokud kuchař řekne, že jeho práci usnadní, a hlavně urychlí indukční vařiče s grilem, nesnažte se nahradit tento spotřebič jiným levnějším a ani jeho žádost nezavrhujte kvůli nedostatku peněz. Raději hledejte způsoby, jak mu vyjít vstříc. Když jde kuchařovi všechno hladce, hosté jsou spokojeni a vrací se, a to pro vás musí být rozhodující. Proto se nebojte navštívit gastro bazar, v jehož nabídce naleznete veškeré moderní spotřebiče od konvektomatu přes gastronádoby až po myčky. Vše ve velmi dobrém stavu. Některé spotřebiče dokonce zakoupíte na splátky. A když restaurace nebude vydělávat dle vašich představ, vše můžete zase prodat. Rozhodnete-li se pro koupi použitého vybavení, mějte na paměti, že lepší jsou specializované prodejny, ne soukromé inzeráty.